Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: cefules Категория: Изкуство
Прочетен: 486500 Постинги: 216 Коментари: 596
Постинги в блога от 20.02.2013 г.
bumerang написа: Какъв е изначалния им смисъл? Обобщено - по-високи доходи. Какво е решението? Каквото и да е за този смисъл е дългосрочно. Нека протестиращите по-бързо да формулират своите конкретни искания, защото се вижда, че политиците ги изпреварват. А според мен истинското решение трябваше да бъде досега - навременен масов протест след всеки политицески гаф и искане на съд и присъда за виновния(те). Пропуснахме ли го? Пропуснахме го.
Благодаря на Бумеранг, защото докато й отговарях, сам осъзнах дълбоко натегналите ме мисли, които ме правеха от самото начало съпричастен на протестите:


Всъщност, в началото имаше и един мотив за протестите, който пропускаме:   -ярост, че ни крадат и ни правят на будали. И не само будали, а и съучастници в престъплението, защото затвори ли си очите човек, става съучастник, дори да се отнася за собственото му ограбване.   Много от сметките бяха високи, други изключително високи, но имаше и безумни и то не една, две, три...С крушки, телевизор и хладилник - 1000 лв. Домове в които никой не е живял 400 - 500. Примери бол.    Имаше обяснения. Някои звучаха разумно. Но бяха толкова разумно звучащите обяснения, че в един момент започнаха да се отричат, да си противоречат, да добавят и още детайли. В крайна сметка, получи се пълна неубедителност. А същата витае и около още много, много неща и обяснения в България.    И остава дълбокото подозрение, че сме жертви на престъпление. А след това и жертви на несправедливост.    Как да обясним на родителите си, че не можем да им помогнем, след като ни са помагали толкова, инвестирали са в нас и са ни вярвали, но преди всичко са си вярвали, че ще живеем по-щастливо, отколкото те.    Как да обясним на децата си, че не можем да им платим курсовете от които се нуждаят, онова учение което желаят, да им "заемем пари", че да започнат бизнеса или че понякога е оскъдна трапезата ни или дори няма хляб на нея.   Как да погледнем стара снимка на която очите ни са били пълни с надежда и ни напомня за вярата, която сме имали, за идеите които сме носили, за духовната сила, която помним, че ни е изпълвала.   Как като виждаме безсрамните лица на хора, които уж ни тешат, но ни мамят в очите, оправдават правото на някой да ни ограби, а не можем да сторим много без да изгубим цивилизования си облик. 
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1214 Коментари: 0 Гласове: 10
Едно се надявам. С оставката протестите да не утихнат. 
Случи ли се, много от протестиращите, от самото начало, ще бъдат измамени.
Протестите не бяха антиправителствени в своята същност, не бяха изобщо политически. С разгарянето им се взривиха погребите на всякакви мераци и сто процента ще има и хора за които протестите ще са постигнали целта си, но не ми се иска да се забравя, че конкретен социален проблем беше клечката в сухата слама на натрупалата се през годините безнадеждност. Че оставката сама по себе си, не го решава. 

Ситуацията от повече от седмица е вън от контрол и е трудно да се предвидят всички последици - освен, ако човек не разполага с пророчески способности - за това се надявам, просто се надявам.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1868 Коментари: 7 Гласове: 12
Търсене

За този блог
Автор: cefules
Категория: Изкуство
Прочетен: 486500
Постинги: 216
Коментари: 596
Гласове: 7638
Архив
Календар
«  Февруари, 2013  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728