Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
27.01.2016 20:18 - Лечебни видове дебелец-билките на дълголетието.
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Други   
Прочетен: 45318 Коментари: 11 Гласове:
9

Последна промяна: 12.07.2023 22:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За лечебните свойства на видовете от род Дебелец(Sempervivum) няма да намерите нищо в повечето билкарски книжки. Много хора си ги отглеждат в дворчетата си по селата и малките градове и си лекуват ушите с тях, както и външни наранявания. Приличат на малки зелки, нещо подобно на брюкселско зеле, но с по-големи размери. Моите познания за тези малки зелки също се свеждаха до тези приложения, докато не попаднах на писанията на г-н Васил Дамянов, член на нашата групичка във фейса-"Билки-събиране и използване".
От него разбрах, че с два вида от този род, а именно Sempervivum tectorum и Sempervivum blandum лекува множество заболявания, но най-вече рак. Ето няколко негови снимки на тези два вида дебелец:

image

Sempervivum blandum

Многогодишно тревисто растение с гъсто облистено, жлезисто влакнесто стъбло, високо до 20 см, при основата с безплодни издънки, листата на които са събрани в розетка до 5 см в диаметър. Розетковите листа са продълговато лопатовидни, постепенно заострени, дълги около 20 мм, широки 8 мм, към върха червеникави, по ръба с разперени власинки. Стъблените листа последователни, продълговато ланцетни, влакнести, приседнали. Цветовете разположени на върха на разклоненията, образуващи общо щитовидно съцветие. Чашелистчетата 10-14, зелени. Венчелистчетата жълти, разперени, отвън пухести, на брой колкото Чашелистчетата. Тичинките двойно повече от Венчелистчетата, с почти голи жълти дръжки. Плодниците разперени, с горен яйчник. Плодът многосеменна мехунка.

image

Sempervivum blandum

Вирее по сухи, каменисти места в планински райони - Стара планина, Рила, Пирин, Родопи. Химичен състав: мравчена, ябълчна киселини, калциев малеат, микроелементи и други

image

Sempervivum blandum
На снимките се вижда само листните розетки, но когато започне цъфтежа, те започва да отмират, но от тях израстват дълги ластуни, наричани често стволове, на чиито връхове порастват нови розетки, така става размножаването. Новите розетки често се наричат пиленца. Това е характерно за всички видове от род Дебелец.

image

Sempervivum tectorum
Наричат го още покривен дебелец, защото обича да расте по покривите. Хората често го отглеждат в градините си, защото подлежи на култивиране. Има розетки от дебели, месести, завършващи с бодли листа, които често стават пурпурни в края, особено след дълги периоди на засушаване. През лятото розетките образуват единично изправено стъбло с височина 20-30 см, носещо съцветие от розови звездовидни цветове. След като прецъфти, листната розетка умира, но предварително е образувала няколко издънки. Растението е подходящо за саксии и плитки сандъчета, защото не е капризно, понася дълги периоди на засушаване и липсата на грижи. Освен това расте в пукнатини и закътани ъгълчета, където не виреят други растения – по стени, калдъръми и дори по керемидите на покривите.

Видно е, че неговата розетка е с по-голям диаметър, от тази на Sempervivum blandum. Друг отличителен белег са шипчетата, в края на листата.


image

Sempervivum tectorum
Тук на снимката вече е обран, измит и оставен да поизсъхне, преди да бъде смелен на каша. В нета от английски сайт прочетох за Sempervivum tectorum следното:
Сокът му е била използван в билковата медицина като стягащо и за лечение на кожни и очни заболявания, за да облекчи възпалението и смесен с мед, за лечение на кандидоза. Използва се като компонент във външни процедури при контузии, нервни разстройства, чревни проблеми и болки в корема, и се смесва с мед, широкоспектърен е за вътрешни оплаквания.


Sempervivum tectorum и Sempervivum blandum растат на по-ниско и могат да се отглеждат в частните стопанства, което и се случва на много места. Предимно с тях лекува В.Дамянов и е постигнал впечатляващи резултати през дългогодишната си практика при следните показания: рак на: белия дроб, фаринкса, езика, матката, кожата и червата; струма (гуша), дисменорея, аменорея, маточна невралгия,ендометриоза, миоми стомашна язва, кървава диярия, черен вятър, херпес зостер, херпес симплекс,червен кожен белег, лунички по лицето, брадавици, кокоши трън, мазоли, контузии, кисти на: яйчниците, млечните жлези и бъбреците; гонартроза, болки в ушите.

image

Снимка на Николай Драганов на Sempervivum blandum-тук се виждат вече и цветовете, този вид цъфти само в жълто и цветовете му, както на всички от род Дебелец имат формата на малки звездички.

  През дългогодишната практика на Васил Дамянов и най-вече при лечението на онкоболни пациенти, са постигани впечатляващи резултати. В по-леките случаи при продължително лечение с дебелец, туморите изчезвали напълно. Настъпвало общо облекчение, болките са намaлявали и постепенно са изчезвали. При по-тежките такива, туморните клетки спирали развитието си и общия тонус на болния се повишавал значително и видимо, здравословното състояние се подобрявало.  

  Васил Дамянов сподели следното: "При поставяне на диагноза за раково заболяване, да не се губи надежда, а лечението на болния да започне веднага. По този начин болеста ще се локализира и ограничи разпространението и. Постепенно туморните клетки ще започнат да се стопяват и крайният резултат от лечението ще е положителен. Необходимо е мерките да бъдат взети веднага, без отлагане. Лечението на онкоболните е продължително. В много от случаите, при които пациентите бяха със заболяване в начален и средно напреднал стадий на болеста, са излекувани напълно.Предписаните процедури - лъчетерапия и химиотерапия да се спазват и да не се спират, билката не се влияе и е препоръчително да се използва паралелно с лечението предписано от лекуващия лекар.В процентно съотношение преживяемостта на болните от ракови заболявания е 60 - 70%. Много добра комбинация е приемането на сок от дебелец и имуностимулатор спиртен извлек от златен корен или саменто."

image

Ето снимка на В.Дамянов за билката "Златен корен", наричана още Златовръх и Радиола.

Рецептата на В.Дамянов за лечебните видове Дебелец е следната: Билкaтa се почиствa от стaри листa, измивa се и се остaвя дa изпръхне влaгaтa. Смилa се нa кaшa, прибaвя се мед 1:1 и се обърквa. Държи се в хлaдилник. Вземa се по 1с.л. 3 пъти след хрaнa. При външни тумори или в мозъкa се прaвят компреси с горната каша, омесена с меда, които се сменят нa 3-4 чaсa. При смилането може да се добавят и корените на дебелеца, ако сте го извадили с тях.

Три пъти дневно, преди ядене, се пият 10 капки от спиртен извлек от Златен корен, разтворени в малко вода. Ако болният обаче е с високо кръвно или е прекарал инфаркт или инсулт се препоръчва същото количестно от Мужик корен или Саменто.

image

Ето още една снимка, където златният корен е набран и в процес на подготовка за направа на спиртния извлек. Аз съм пила такъв извлек преди години, производство на една руска фирма, той е чудесен адаптоген и голямо чудо, някой ден ще Ви разкажа по-подробно за него. Само ще кажа сега, че няколко дни, след като започнах приема му, не ходех, а просто летях по улици и баири. Ставите някак ми се изчистиха и краката ми станаха по-леки, сякаш ме бяха гресирали:))

Като всеки уважаващ себе си билкар, Васил Дамянов също си има един стар тефтер, от който често публикуваше рецепти за лечение на рак с различни билки, които комбинираше със сок от дебелец и златен корен. Не разбрах само от къде го извади, но вътре има впечатляващи рецепти и разкази за излекувани хора. Направила съм в билкарската ни група цял албум за Лечебните видове дебелец и там съм го поместила за да се вижда от всеки, който се интересува от тези въпроси.

Ще ви напиша само рецептата му за рак на белия дроб:
Смесват се стръкове от: Синя тинтява, жълт кантарион, червен кантарион, ранилист, бял равнец, пчелин; цвят невен, листа: мента и коприва-от всяко по 50 гр. и 2 суп. л. от сместа се залива с 500 гр. вряща вода. Оставя се да ври на тих огън 5 мин. и след изстиване се прецежда. Пие се три пъти дневно по 100 гр. половин час преди ядене, като чаят се подслажда
Съвместява се с горната рецепта за дебелеца и Златния корен.
Спазва се и диета, която изключва: храни с консерванти, тлъсто месо, свинско, пушено, консерви, солено, пържено, цигари, алкохол, люто, газирано, кафе.


Освен горните два вида, в България от рода Дебелец естествено разпространени са още Sempervivum eritraeum(червеникав дебелец), Sempervivum ciliosum(ресничест дебелец), Sempervivum marmoreum (мраморен дебелец) и Semprevivum leucanthum (белоцветен дебелец).


image

Sempervivum eritraeum (червеникав дебелец)-защитен вид от закона и е в Червената книга. Снимката е на нашия блогър Коста Иванов-http://planinitenabulgaria.blog.bg, публикувана е на 17.07.2013 г. в негов постинг за Чепън планина. Описание: Многогодишно тревисто сукулентно растение достигащо   до 20 см. Приосновните листа са със заострен връх и образуват розетка, а стъбловите са разположени последователно. Цветовете са с розово-червени тесни венчелистчета. Размножава се със семена и вегетативно. Местообитание:Расте върху сухи каменисти и скалисти места в субалпийския пояс, докъм  2700 м н.в.

image

Sempervivum eritraeum (червеникав дебелец).Снимката е също на Коста Иванов. Вижда се едно цъфнало звездовидно цветче в характерния розаво-червен цвят.

Другите два вида- Sempervivum marmoreum (мраморен дебелец) и Semprevivum leucanthum (белоцветен дебелец). могат да се берат и ползват за лечебни цели, но се намират доста нависоко в планините по сухи и каменисти места - Стара планина, Рила, Пирин, Родопи и др. Г-н Дамянов ги използва в своята практика, когато успее да ги намери лятото, когато ходи на редовните си походи в Рила и Родопите. Ето как изглеждат:

image

Sempervivum marmoreum-Мраморен дебелец-снимката е от нета.
Видът не е защитен от закона за биологичното разнообразие.
Описание: Многогодишно тревисто растение. Листните розетки 3-6 cm в диаметър. Розетковите листа на върха са изведнъж стеснени, по края и на върха четинесто ресничести. Цветоносните стъбла са високи до 30 cm. Цветовете са 12-делни, с розови или червеникави венчелистчета дълги до 10 mm. Цъфти през месеците юни - август.
Местообитание Каменисти места и скали.
Разпространение в България Установен е в следните фитогеографски райони: Стара Планина, Знеполски район, Витошки район, Западни гранични планини, Славянка, Странджа, Пирин, Рила, Родопи и Беласица, между 300 и 2700 метра надморска височина.

  image


Sempervivum marmoreum-Мраморен дебелец-снимката е от нета.

image


И последният в поредицата от род Дебелец е Белоцветният дебелец (Semprevivum leucanthum), наричан още Алпийска роза. Тази снимка и следващата съм намерила в нета.  Много прилича по цвета на вида Sempervivum blandum, но се различава по това, че този е по-мъхест навсякъде - стебло и листа на розетката, която е и по-плътна, както и по местообитанието си-този расте само в скални местности. В скалните пукнатини пуска дълги корени, а листните розетки се разполагат по самите скали. Дебелецът понася тези условия, поради наличието на водоносна тъкан в по- дебелите му листа. Среща се в Пирин, Рила, Витоша, Родопите, Лозенска планина, Славянка, Кресненското дефиле, Сакар планина докъм 2000 м н. в. Освен в България, този вид расте в Югославия и Гърция и е балкански ендемит. Поради лесното вегетативно размножаване и невзискателността му към по - благоприятна среда(по - богата почва и постоянна температура) той се издължава и обезформя.

image

Белоцветен дебелец (Semprevivum leucanthum)
Използва в народната медицина. Сокът от смлените листа на растението се използват за лечение на кожни оплаквания като изгаряния, опарвания, мазоли, брадавици, трихофития, херпес зостер (локализирана инфекция с вируса на варицелата), ужилвания на насекоми, сърбеж и парене на очите и болки в ушите. Употребява се за лечение на глисти и метили. В древността римляните са използвали сок от дебелец срещу заразяване с гъсеницина културите.Трябва да се внимава с употребата на белоцветен дебелец, защото в големи дози сокътот листата може да предизвика повръщане.



Видовете от род Дебелец съдържат   мравчена, ябълчна киселини, калциев малеат, микроелементи и други и действат противовъзпалително, противотуморно, общоукрепващо и регенериращо.
Васил Дамянов съветва всички хора:
"КAК ПРОФИЛAКТИЧНО ДA СЕ ПРЕДПAЗИМ ОТ РAК?
Билкaтa ДЕБЕЛЕЦ Е ЕДНA ОТ НAЙ-МОЩНИТЕ.
Aко си прaвим сaлaтa от нея поне двa пъти седмично с пресен чесън,сок от лимон и зехтин, ще избегнем рaк нa белия дроб, гърлото, езикa, млечните жлези и мaткaтa, миоми, кистозни обрaзувaния, струмa. Освен товa дебелецa е еднa прекрaснa сaлaтa." Той си има и собствена страничка във фейса и там отговаря на всякакви въпроси за лечение с дебелец, оставил е и мобилен телефон, който тук не мога да оставя по обясними причини.
 

 

Има голяма опастност  при брането видовете от този род (Sempervivum) да бъде сбъркан с техния братовчед Jovibarba heuffelii, койте е вид от алпийски род Нежит (Jovibarba) от общото им семейство Тлъстолистни (Crassulaceae). Ето го как изглежда:

image


Снимката е публикувана на 2.09.2012 от блогърката Славка Петкова-http://qbylkovcvqt.blog.bg
Родовете Sempervivum и Jovibarba се различават по външния вид и цвят на техните цветни кошнички. Цветните кошнички от рода Sempervivum са открити и във формата на звезда с 9-14 венчелистчета, оцветени в розово, бяло или жълто. Родът Jovibarba има от 5-7 цветни венчелистчета, само в жълто оцветяване. Цветната им кошничка е във формата на камбанка и тя никога не се отваря толкова много, колкото тази на рода Sempervivum. Общото е, че и при двата рода розетките умират, след като цвета им умре, но междувременно са порасли нови розетки, при които по-късно ще почне цъфтежа.


image

Снимка на Елена Нанкова-член на групата.
За Двата близки рода Jovibarba и Sempervivum в народния фолклор има много цветисто определение - "Кокошки и пилета". Това е общо наименование, което се използва за обозначаването им и то е свързано с начина им на размножаване. Родът Jovibarba образува нови розетки(наричани пиленца) в основата на старата(наричана квачка), често направо между листата й, което е причина растенията да растат в гъсти общества, подобно на старите и младите семейства по времето на соца в общи маломерни жилища. Това се вижда горе на снимката.


image

Белоцветен дебелец (Semprevivum leucanthum)-снимка от нета

Родът Sempervivum образуват столони ( наричани още бегач или ластун) с нови розетки(пиленца) на върховете им, видно е от горната снимка. Образно казано, сталоните с пиленцата излизат от квачката и се засаждат на по-голямо разстояние от нея, поради което са разположени по-рехаво и не си пречат, подобно на живеещите отделно млади семейства, в близост до старите, примерно на съседен етаж или улица.


И накрая, не пропускайте клипчетата. В първите две се вижда как нашите съседи, сърбите, използват покривният дебелец (Sempervivum tectorum), който наричат houseleek за лечебни цели и правят от него сок с мед, а във вторият прибавят и лимони. В третия двама симпатяги направо си го хапват.

Направих частичен превод на казаното в първият клип и той е следният:
"Това е растение, което расте и в нашата област и може лесно да се отглежда в задния двор или саксии. Неговите лечебни свойства са били многобройни. Най-известният и най-прост за употреба на сок, който се излива в ухото, когато има болки в ушите и необходимост от разтваряне на ушната кал. Сок и пресни листа се поставят на рани, изгаряния, ухапвания от насекоми и други кожни проблеми. Тук обаче ще се спрем на по-ефективна комбинация. Това е смес от листа houseleek (Sempervivum tectorum) и натурален пчелен мед. Сместа се ползва  и препоръчва за почистване на тялото особено кисти в органи и гърдите на жените. Това не е всичко, има множество ползи за цялото тяло и наред с други неща за лечение срещу чревни паразити, рак на матката, сърцето и възпалителни процеси в организма.
Използватето на houseleek (Sempervivum tectorum) в това лекарство, е от съществено значение. Необходимо е да се направи смес, която се състои от:
- Houseleek(Sempervivum tectorum) - 300 гр,
-  Естествен мед (за предпочитане кестен) 300грама.
Тези две съставки се смесват в равни пропорции до 300 грама мед и houseleek (Sempervivum tectorum), който следва  да се ползва добре измит и смелен в блендер или някаква друга машина. Получената суспензия от houseleek, смесен с мед се слага в стъклен буркан и се разбърква добре за няколко минути, за да се смесат съставките. Сместа се оставя да престои в продължение на 7 дни, като е добре от време на време отново да се разбърква добре. Препоръчва се да се държи в хладилника. След 7 дни стои от направата може да се консумира. Този препарат се приема всеки ден 3 пъти по чаена лъжичка. Първият път  се взема веднага след  събуждане сутрин, а вторият през деня между храненията и преди лягане третия път.Процесът на лечението отнема няколко седмици до няколко месеца или кисти обикновено изчезват след този период. На практика, тази комбинация от мед и houseleek (Sempervivum tectorum)  доказа своята ефективност във всички видове кисти в организма и особено върху органи и гърдите на жените.
В допълнение към основните и най-често използваните приложения, сместа  можете да направите и използвате много успешно за няколко медицински състояния.Преди всичко тази смес се ползва за почистване и укрепване на цялото тяло, за ускоряване на метаболизма и подобряване на храносмилането и повишава честотата на изпражненията. В руските народни рецепти, тази комбинация е посочена като средство за укрепване на сърцето. Сместа действа противовъзпалително и ако имате воля да я използвате редовно, ще има положителен ефект върху възпаление на устата, гърлото и стомаха и по-специално на храносмилателния тракт.
Анализът показа,че houseleek (Sempervivum tectorum) е богата антибактериални вещества и полизахариди, които имат благоприятен ефект върху цялата имунната система.
Сместа по тази рецепта може да се използва за лечение на: нервна криза, епилепсия, безпокойство и неспокойни сънища и при страх на децата.
Комбинацията, която ви предлагаме, може  да се консумира без специални диагноза като отлично профилактично за вашето тяло и общото здравословно състояние. По този начин вие ще вземете най-добрите съставки, които природата ни е дала в тези две съставки в синергичен ефект. Сместа е с много приятен вкус.
За тези, които не знаят houseleek (Sempervivum tectorum) е многогодишно растение от семейство Тлъстолистни (Crassulaceae).
Наричат ​​го по броя на имената в нашия регион: гръмотевицата, трева, Gromovik, Vazdaživ, Cmilić, Glavotoć."

Ако искате да се запознаете с друга билка погледнете тук:
kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/08/25/vsichko-za-bilkite-na-edno-miasto.385571

или
kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2010/02/24/vsichko-za-bilkite-2-chast.499250

или
kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2012/10/18/vsichko-za-bilkite-3-chast.1011011

или
kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2016/01/03/vsichko-za-bilkite-chetvyrta-chast.1419624











Гласувай:
9



1. donchevav - Много труд, много информация, к...
27.01.2016 20:45
Много труд, много информация, красиви снимки! Даже и превод на текста от клипчетата си направила! А аз винаги съм мислела това растение за алое вера. Отворих твой по-ранен постинг за алоето и разбрах, че греша...Иначе - естествено, като всяка уважаваща себе си градинарка, имам си и аз от тоя дебелец - цели туфи на един каменен зид и дори на циментовата плоча над входната врата:)))) Благодаря ти, мила Неви - беше ми много интересно. А това за комбинацията със Златен корен - толкова е полезно и така обнадеждаващо! Прегръдка, приятелко!
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Много труд, много информация, к...
27.01.2016 21:11
donchevav написа:
Много труд, много информация, красиви снимки! Даже и превод на текста от клипчетата си направила! А аз винаги съм мислела това растение за алое вера. Отворих твой по-ранен постинг за алоето и разбрах, че греша...Иначе - естествено, като всяка уважаваща себе си градинарка, имам си и аз от тоя дебелец - цели туфи на един каменен зид и дори на циментовата плоча над входната врата:)))) Благодаря ти, мила Неви - беше ми много интересно. А това за комбинацията със Златен корен - толкова е полезно и така обнадеждаващо! Прегръдка, приятелко!

Нямаш представа колко си права, наистина е много обнадеждаващо. Наша много известна блогерка от близкото минало се лекува в момента с дебелец и златен корен. Изписаха я от болница, където й откриха тумор в мозъка и отказаха да я оперират, бил на лошо място, където операцията е невъзможна и я оставили да си умре. Вече близо две седмици се лекува по горната схема, след изписването й в неподвижно състояние и има значителни подобрения. Започнала е да казва свързани изречения и да движи по малко крайници, въпреки че късно започна с това лечение. Съпругът й и дъщеря и са до нея и правят невъзможното. Моля се всеки ден за нея.
цитирай
3. stela50 - Искрено се възхищавам на познанията ти, мила Пролет...
28.01.2016 14:43
на умението ти да отсяваш стойностното, на неуморното ти издирване
на природните билкови богатства и представянето им, на желанието ти
да помагаш хората... това човек носи в сърцето си... Благодарности !
Да, не само интересна и полезна е информацията, но и обнадеждаваща...
И аз се моля... и силно се надявам, въпреки напредналата фаза
на заболяването, в скоро време да има по-голямо подобрение.
Много хубав постинг, поздрави !

цитирай
4. kasnaprolet9999 - на умението ти да отсяваш стойно...
28.01.2016 16:21
stela50 написа:
на умението ти да отсяваш стойностното, на неуморното ти издирване
на природните билкови богатства и представянето им, на желанието ти
да помагаш хората... това човек носи в сърцето си... Благодарности !
Да, не само интересна и полезна е информацията, но и обнадеждаваща...
И аз се моля... и силно се надявам, въпреки напредналата фаза
на заболяването, в скоро време да има по-голямо подобрение.
Много хубав постинг, поздрави !



Българската народна медицина е част от българския фолклор, богата и обширна. С голямо удоволствие проучвам растенията, с които са се лекували нашите прадеди и техните рецепти, въпреки че ми е известно, как те не могат да помогнат на всички, зависи много от енергийното поле на съответния човек. Винаги обаче може да се разбере предварително, дали дадена комбинация може да помогне чрез радиестезично замерване или биорезонансна диагностика. Радвам се, че си тук и ти е хубаво при мен. Поздрави!!
цитирай
5. tera - Здравей, Невена,
28.01.2016 21:21
преди близо час се зачетох в този пост, а малко след това майка ми съобщи, че днес са й диагностицирали карцином на гърдата...
При положение, че сега няма пресни билки, как може да се осъществи подобно лечение?
цитирай
6. kasnaprolet9999 - преди близо час се зачетох в този ...
28.01.2016 22:00
tera написа:
преди близо час се зачетох в този пост, а малко след това майка ми съобщи, че днес са й диагностицирали карцином на гърдата...
При положение, че сега няма пресни билки, как може да се осъществи подобно лечение?


Тези зелки растат и през зимата навън. Г-н В.Дамянов е завел дъщерята на пострадалата ни блогърка извън Ст.Загора и са набрали заедно много розетки от този дебелец, ден преди да падне големият сняг. Дал й е и извлек от Златен корен, който той прави. Обади му се по мобилния и се разберете. Не разчитай на съобщение в страничката му, защото нещо е ядосан на всички там във фейса, защото според него, не разбираме и не съдействаме България да тръгне по нов път, да премахнем всички политически парти и и т.н. Само сме гледали да си махнем болежките и друго не ни интересувало. Такива ми ти работи, не му е лесно и на него. Напълно го разбирам, но няма как да ида на площада и да застана до платените наемници с маски и да мятам топки по Народното събрание, защото съм наясно с политическите маньоври. Действай, има надежда в тази работа. Преди всичко заведи майка си на биорезонансна диагностика, за да се разбере първопричината за нейния проблем. Вероятно е някакъв метил, съчетан с бактерия , гъбичка и метал. Днес писах в групата ни, къде правят най-добрата диагностика.
цитирай
7. kasnaprolet9999 - tera-намерих нещо за твоята майка, което наскоро е помогнало на една жена с такава диагноза
30.01.2016 00:38
http://elionoranedyalkova.blog/recepti/2015/10/25/bilkov-mehlem-pri-rak-na-gyrdata-protivotumoren-mehlem.1402062
цитирай
8. tera - Здравей,
30.01.2016 21:19
мерси за информацията, имам още два въпроса: Къде примерно около София може да се набере дебелец? Има ли го по Витоша и къде по-точно?

Биорезонансната диагностика установява ли първопричината за рака? Майка ми е била на комисия в Онкологията в началото на месеца и професорът дума не е казал по въпроса... Предлагат й лъчетерапия и хормонотерапия.
Какво следва след биорезонансна диагностика? Предписват билколечение ли?
цитирай
9. kasnaprolet9999 - Нямам представа, досега не съм го ...
30.01.2016 21:40
Нямам представа, досега не съм го ползвала, научих за неговите ползи в билкарската група от г-н Дамянов. Преди това за него знаех, че лекува болки в ушите като Дебелата Мара. Нея си я отглеждам в двора и ми стига за такива случаи, ако се наложи. Те са от едно семейство. За биорезонансната диагностика е трудно да ти отговоря с две изречения, ще пусна постинг за това.
цитирай
10. kasnaprolet9999 - tera
02.02.2016 13:03
Попитах в билкарската група за дебелец. За сега никой не се обади, че около София е намерил дебелец. Там в коментар Дамянов ми писа следното:"В четвъртък ще имам дебелец , около 4-5 килограма . Днес и утре съм из Родопите." Ако решиш да изпробваш рецептата му се обади.
цитирай
11. zkd - Много добра информация за семпервимумите
21.01.2017 20:00
Здравейте Невена,
радвам се че попаднах на страницата Ви. Много ми хареса информацията, която сте публикували за семпервимума.
Нямам опит с блогове и не видях как мога да се свържа с Вас, затова пиша тук.
Интересува ме мога ли да публикувам тази статия на наша страница, където ще могат да я прочетат доста хора и съм сигурен, че ще им бъде полезна. Разбира се с посочване на източника и връзка с Вас...
Ако нямате нищо против, моля дайте ми някакъв мейл или телефон, да не занимавам публиката с неща които не ги интересуват..
Поздрави
Петър
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 15316611
Постинги: 846
Коментари: 16439
Гласове: 41664
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031