Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2012 18:53 - Панк - молебен Богородица
Автор: cefules Категория: Изкуство   
Прочетен: 3045 Коментари: 10 Гласове:
39


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Хайде да не говорим за кощунство, а?
И най-малко нека поне да не го правят хора, които неведнъж са заявявали, че не са вярващи и че религията била опиум за народите.

Храм или не...Какъв храм има изкуството! Има ли изобщо храм и ако сме толкова радикални във вярата си не е ли изкуството кощунство?

То Словото е цяло в Библията. Под личната диктовка на Господа Бога са писали каквото са писали човеците, а останалите след тях все нещо са добавяли от себе си и от дявола... image imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage   цялата публикация »



Гласувай:
40



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tutankhamon661 - cefules
21.08.2012 19:31


Църквата никога не е била онова, което би трябвало да бъде. Свързвам я предимно с планини от противоречия и лицемерие. Винаги съм бил атеист.

От друга страна си давам сметка какво представлява този ход на Pussy Riot - умишлена провокация, целяща само и единствено реклама, шум и "обществото да ме види".

Като разгледах някои снимки и статии за момичетата, разбрах, че при тях провокациите и разюзданото поведение са начин на живот. Едната прави групов секс, докато е бременна. Другата краде пиле от магазин, пъхайки го в "онази" дупка -
на малко хора би им хрумнало.

Е, мисля, че малко са минали границата на допустимото. Аз лично не вярвам да им пука за политика или общество. Едва ли имат нещо против Путин - в случая са го употребили, защото знаят какъв отзвук ще предизвика името му.

Присъдата не е подходяща за постъпката им. Не е правилно да ги приравняват към хора, извършили серия грабежи.

Горният абзац е единственото неоспоримо по темата. За всичко друго може да се разсъждава.

цитирай
2. анонимен - Не знам
21.08.2012 19:59
колко трябва да си сляп, за да не си разбрал още, че това е разправа за инакомислието.
цитирай
3. анонимен - Сашо,
21.08.2012 21:14
ок. Само че защо, когато правеха точно тези клипове и ги излъчваха, никой не ги глоби или порица, а нещата станаха лоши след пънк молитвата?
цитирай
4. tutankhamon661 - 3. angpiskova - Сашо,
21.08.2012 22:27
angpiskova написа:
ок. Само че защо, когато правеха точно тези клипове и ги излъчваха, никой не ги глоби или порица, а нещата станаха лоши след пънк молитвата?



Със сигурност не са единствените, които правят подобни неща. Ако обръщат внимание на всеки, сещаш се какъв вой ще има. Освен това предишните им постъпки не са брутално оскверняване на място, което за доста народ е свято - вероятно се очаква сурова реакция, за да се угоди на набожните.

Да не забравяме и натрупването на прегрешения. Днес е за пръв път - айде, да подминем. Втори път - карай, бе. Но след третия път говорим вече за серия и нещата отиват в друга плоскост.

Ти не виждаш ли градацията и не те ли притеснява каква ще е следващата постъпка на тези момичета, след като, очевидно, всяка следваща е по-шокираща от предишната?

Те явно търсят скандал и то без никакви задръжки. Според мен поведението им е по-притеснително за обикновения гражданин, отколкото за Путин.

Ако не им обърнат внимание сега, как ли биха ни изненадали примерно след месец? Групов секс на Червения площад посред бял ден? Масови убийства?

Да, присъдата е прекалено строга. Да, вероятно някой е искал да се подмаже на Путин. Но и не са борци за не знам си какво, както излиза от подкрепата за тях.

Ти си умерена и отново искаш да си обективна. Обаче знаеш ли какви изказвания видях? Сравняват Pussy Riot с Достоевски!!!!!!! Представяш ли си какво изкривено мислене имат някои хора?!!!! Не трябва да се прекалява с подкрепата - девойките определено не са "хрисими и раними душици".

цитирай
5. tutankhamon661 - ...............
21.08.2012 22:27


Никъде по света няма абсолютна свобода на словото. Милиони са механизмите, с които искат да запушат устата на хората.

Както казах в първия ми коментар, присъдата не отговаря на постъпката. Определено са прекалили. Вероятно го има и елементът "да се подмажем на Путин". Едва ли някога Русия ще бъде символ на свободата.

От друга страна винаги са ме дразнили хора, които искат по този начин, на чужд гръб, да привличат погледите - да не казвам какви асоциации ми навяват подобни простотии.

Както са прекалили с присъдата, така е прекалено да се представят Pussy Riot като герои. Не са такива.

Като знам мисленето на набожните хора, убеден съм, че възмущението на голяма част от тях няма нищо общо с политиката - важен момент, който не може да бъде пренебрегнат.

Ако тези девойки са "невинни овчици", не виждам кой и с какви очи ще обвини която и да била чалгаджийка. Азис е отвратителен, но не прави нищо по-лошо от Pussy Riot. Тогава защо го обвиняват? Че не споменава президента? Според мен това е точка в негова полза.

Няма спор за прекалената суровост на присъдата. Но защо да са героини? Просто си направиха реклама на чужд гръб - скандалът винаги върши работа.

цитирай
6. анонимен - T.N.T.
22.08.2012 05:08
В МОЕТО СЕЛО,КОМУНИСТИТЕ НАПРАВИХА ЦЪРКВАТА СКЛАД ЗА КУКУРУЗ,И ДРУГИ

ЖИТНИ КУЛТУРИ.ПО ЕДНО ВРЕМЕ ИМАШЕ И ПРАСЕТА,Е НЕ ГИ ХРАНЕХА С

ТРУПОВЕТЕ НИ,НО НЕМИНА МНОГО ВРЕМЕ И ПАК Я НАПРАВИХА НА ЦЪРКВА.

ЧИСТАЧКАТА ПЕНКА В СЪВЕТА СЕ БЕШЕ СМАЯЛА В ЗОРАТА НА ВТОРАТА

КОМУНИСТИЧЕСКА ДЕМОКРАЦИЯ,КАТО ВИДЯЛА В ЦЪРКВАТА КМЕТА ДА ЦЕЛУВА

РЪКА НА ПОПА.ПРЕДИ ДЕСЕТИ,РАЗКАЗВА ТЯ,ПОПА,КАТО БИЕ КАМБАНА ЗА

ВЕЧЕРНИНА И ТОЙ РЕВЯЛ С ЦЯЛО ГЪРЛО:ПЕНО МА,КАЖИ НА ТОЯ ПОП ДА НЕ

БИЕ КАМБАНА,ЧЕ ЩЕ МИ СТАНЕ НА ПОПОВЕ,КАТО ИДА.КАЗАЛ СЪМ МУ ДА БИЕ

ТАЯ ПУЩИНА САМО НА ПОЖАР !...

ТАКА,ЧЕ ОТ 120 ГОДИНИ МИМИКРИРАЩА БАНДИТСКА ШАЙКА,ВСИЧКО,КОЕТО

ЗАПОВЯДВА КРЕМЪЛ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ТА И БАЯ ГОРНИЦА.

КАКТО СЕ ГОВОРИ ИЗ НАУЧНИТЕ СРЕДИ В МОЕТО СЕЛО

АКО В КРЕМЪЛ ПРЪДНАТ В БЪЛГАРИЯ КОМУНИСТИТЕ СЕ НАСИРАТ ДО УШИТЕ

И СЕ БЪРШАТ С ЕДНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ МАРКА--НАРОДА...
цитирай
7. cefules - tutankhamon661
22.08.2012 10:44
Несправедливата присъда ги прави мъченици. Иначе съм толкова против, всеки побъркан за слава идиот да превзема публичното пространство, колкото и ти.

Но всичко започва от това, че една най-обикновена идиотщина е набедена за престъпление, а на това няма как да не се погледне като на бунт. Ако някой направи герои трите тролки, това са тези, които ги осъдиха.

Не мисля, че мненията ни съществено се разминават.

Най-вече ме е яд, че се използват религиозните чувства, като мотив. Вярващ човек съм. Но като се има на предвид съвременната културна реалност и стила, които изпълняват момичетата, не виждам кощунство.
цитирай
8. tutankhamon661 - cefules
22.08.2012 11:52


Ти винаги си демонстрирал отворено мислене , затова не ме изненадваш. Както казах, изключим ли прекалената суровост на присъдата, за останалото може да се спори.

Друго ме учудва.

Помниш ли възмущението заради задника на Азис по разни билбордове? Защо не го подкрепиха по същия начин? Защо не го изкараха великомъченик?!!

Знаеш какви неща се говорят за чалгаджийките, чалга-културата и т.н. Защо те да са проблем, а при Pussy Riot всичко да е наред?!! Няма логика.

Дори да вземем "Радка пиратка", това парче е истинско свещенодействие в сравнение с Pussy Riot. Да не говорим, че е в пъти по-безобидно - ако изобщо има проблем в него. Ама го наричат "простотия"! Значи едното е, а другото не. Отново няма логика.

Излиза, че начинът да станеш по-значим, е да плюеш по някой.

цитирай
9. cefules - Ако бяха осъдили, която и да е от ф...
22.08.2012 12:14
Ако бяха осъдили, която и да е от фолк-фуриите, заради нейно изпълнение, разбира се, че бих застанал на нейна страна. Самият, от години, избягвам да казвам за чалгата, каквото и да е било лошо. Не, че много обичам този музикален стил, а поезията му, в повечето случаи, не приемам. Последният път, в който не издържах и изпаднах в ролята на критикар не беше свързан с чалгата, а с изгъзицата на Веселин Маринов, за "нашата полиция" и не ме издразни толкова Веселин Маринов, колкото Евтим Евтимов. И не за друго, а заради възхитата ми към хедонистичните му, в най-хубавия смисъл на понятието, стихове. И заради уважението ми към таланта му. Просто бях много разстроен, че човек-школа, на стари години може да нашуми, след всичко, което е сторил по този начин. Доколкото за чалгата, преди години имах гневни реакции, заради нейни почитатели, които я пускаха шумно навсякъде, без да се интересуват на хората около тях харесва ли им или не, в какво състояние са. Но нещата, в това отношение тръгнаха на добро. И никой, никой не бих осъдил, дори морално заради изкуството му. Дали го харесвам или не си е моя работа, бих го поощрил с по-голямо сърце, точно защото не ми харесва, но той си има правото да прави това, което си харесва на него.
В това отношение двамата с теб сме си направо като братя - близнаци. Римляните са го нарекли толерантност.
За Азис и задника му на билборда. То се случи същото като с Pussy Riot. Само, че в по-тих вариант. В крайна сметка Азис пак се показа герой. Във "Всяка неделя" с простички думи и поведение просто размаза един културовед, не си спомням кой. Човекът беше достатъчно интелигентен, че да си признае моралната загуба, в случая.
За нещата, които се говорят за чалга - културата. Често умирам от смях. Въпреки, че се дразня и понякога даже ми се плаче от човешката глупост и най-вече у тези, които проявяват високи притенции. Това, което описват като чалга-култура, изобщо няма нищо общо с нея. То е внос. И често иде от стилове на които са поклонници. Уж, де.
цитирай
10. анонимен - Тези момичета извършиха кощунство ...
22.08.2012 18:15
Тези момичета извършиха кощунство срещу Църквата, което е спонсорирано отвън. Ако тези момичета целяха само протест срещу Путин, то защо не го направиха на някой площад? Ако целта е била само протест срещу Путин, то тогава тези момичета са изключително глупави, защото за руснаците Православието е нещо свято и с такова действие ще си спечелят само противници и ще вдигнат рейтинга на Путин в Русия. Но целта е друга, да се очернят и осмеят Русия и Православието в чужбина. Другото, което не споменават техните, защитници е това, че в текста на тяхната песен имаше богохулства. За присъдата съм на мнение, че трябва да се намали, като такова мнение изрази и РПЦ като призова за снизхождение над тях. Също така съм длъжен да поясня, че не съм голям привърженик на Путин, но за момента с оглед на опозиционерите, той е най-добрият вариант за Русия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cefules
Категория: Изкуство
Прочетен: 495897
Постинги: 237
Коментари: 596
Гласове: 7911
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930